25 Ağustos 2011 Perşembe

Pamuk Poğaça

Yeniliklere açık bir insan olarak yemek konusunda birçok tarif denerim..Hamur işlerinde bir türlü istediğim gibi mayalı bir poğaça bulamıyordum bakınız dikkat -dum , hehe yani mazide kaldı artık..İçinde krema olması biraz ürkütse de çok çok güzel bir tat verdi.


Maziye gömülse deee bir türlü tutturamadığım içimdeki pamuk poğaça aşkı bu tarifle yeniden canlanıverdi..Sizde benim gibi bir türşü aradığınız tarifi bulamadıysanız ve pastane poğaöaları gibi hafif yağlı ama yağ kokmayan ve yumuşacık poğaça arıyorsanız bir deneyin derim..

Tarif çok basit, birbirinden güzel tarifler yayınlayan Değişik Tatlar blogundan aldım..

Tarif için; tık tık..

Yalnız ben sıvıyağ kullanmadım çünkü yağ oranı ile birlikte kalori artmasını istemedim, bu şekilde de gayet güzel oldu..İçine peynirli harç koydum..Bu ölçülerle 2 tepsi çıkıyor, bize fazla geldiği için 1 tepsiyi pişirip soğuttuktan sonra direkt buzluğa attık..Geçen gün çıkartıp, ısıttık nefisti..

1 yorum:

Tuğba dedi ki...

ayyy şimdi şu saatte sıcacık olsa da yesek üüü