24 Ağustos 2011 Çarşamba

Katmer


Katmer sevmeyen var mı ?
 
Herkesin bir katmer tarifi vardır, katmer ne kadar ince açılırsa  ( tabiri caizse tülbent gibi ) lezzeti bu orantıda güzel olur. Fakat ben ince değil kalın dokuda olmasını çok daha seviyorum. Damak zevki :)

Malzemelerimiz:

1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1/3 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ılık su
 Aldığı kadar un
Tuz

Yapılışı :

Su harici tüm malzemelerimizi yoğurma kabımıza ekliyoruz.Azar azar su ekleyerek sert bir kıvamda hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamur ne kadar yoğurulursa o kadar güzel olur. Yoğurma işlemimiz bittiğinde üzerini bir bezle örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için bırakıyoruz.

Mayalanan hamurumuzu eşit parçalara bölerek olabildiğinceince açmaya çalışıyoruz.İçine dilediğimiz iç harcı koyup kenarlarını sıkıca kapatıp YAĞSIZ teflon tavada altı-üstü kızarana kadar pişiriyoruz.İyice kızaran katmerlerimizin üzerine yağ sürüp servise hazır hale getiriyoruz..


Sıcak servis ediniz..

Afiyet Olsun.
Tuğba

1 yorum:

çiğdem dedi ki...

bu saatte olsada yesek krizim tuttu:))görüntüsü mükemmel kimbilir tadı nasıldır..ellerine sağlık canımcım