7 Eylül 2011 Çarşamba

KISIR

kısır türk mutfağının ve özelliklede beş çaylarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır ki bu yüzdende hemen hemen yapımını bilmeyen pek kimse yok gibidir ama birde benim kısırımı denemenizi öneririm..

MALZEMELER:

iki su bardağı ince bulgur
bir orta boy kuru soğan
yarım su bardağı sıvı yağ
bir limon ve nar ekşisi
bir yemek kaşığı biber salçası
iki adet domates
bir adet salatalık
yarım demet maydanoz ve dereotu
tuz,pul biber,karabiber
                     
                           YAPILIŞI:

             bulgurumuzu kaynar suyla ıslatıyoruz ve ağzını kapatıp on dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz..kuru soğanımızı ve tüm sebzelerimizi küçük küçük doğruyoruz..
            
             demlenen bulgurumuzu öncelikle salça soğan ve sıvı yağla bir güzel yoğuruyoruz ardından doğradığımız diğer malzemelerimizi katıp yoğurmaya devam ediyoruz, en son olarakta tuzunu ve baharatlarını vede limonla nar ekşisinide katıp karıştırdıktan sonra servis tabağımıza alıyoruz istediğiniz gibi süsleyip afiyetle yemeye başlıyoruz:)   


çiğdem

2 yorum:

Krnc dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş:)
Ben bulguru ,rondoda iyice çektiğim 3-4 domatesin suyu ile ıslatıyorum ve onunla bekletiyorum yumuşuyor.Domatesi çekerken içine biber salçasını ve yarım kaşık domates salçasını da katıyorum.Bulgur henüz kuruyken,domatesle buluşmamışken, içine tüm kuru baharatları ve tuzu koyup karıştırıyorum ve sonra biber-domates salçalı domates suyunu ekleyip ıslıyorum.Yumuşayınca kuru soğanı ilave edip kaşıkla karıştırıyorum.En sonda nar ekşisi,yağ ve sonunda da bol yeşil soğan(yeşil kısmı sadece) maydonozu ve taze nane ekleyip salatalık dilimli tabağa servis ediyorum.
Böyle de çok değişik oluyor.İsterseniz deneyebilirsiniz :)

çiğdem dedi ki...

tarifiniz için çok tşk ederim krnc..bu şekildede denemek isterim kısırın her halini seviyorum:)