21 Ağustos 2011 Pazar

Bal Pare

Çok hafif bir tatlı ile karşınızdayım.. Şekerpare severler bu tatlıya kesinlikle bayılacaklardır..Kıvamı şekerpare gibi yumuşak değil , dışı yumuşak içi ise hafif sert amaağızda dağılan enfes bir Bayram tatlısı olacaktır..

Hemen malzeme listemize bir göz atalım..

1 Paket Teramyağ
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı pudra şekeri
2 Yumurta
1 Kaşık sirke
6-7 damla limon suyu
1 Bardak irmik
3 Yemek kaşığı hindistan cevizi
1 Yemek kaşığı nişaşta (Buğday)
Kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un..

Bulamak için İrmik

Şerbeti için ;
4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
1/2 limon

 Öncelikle işe şerbetimizi hazırlayak başlıyoruz ki tatlılar piştiğinde şerbetimiz soğuk olsun.. Şeker ve suyu orta dereceli ateşimizde kaynatıyoruz kaynadıktan sonra bir taşım daha kaynatıp limon suyumuzu ekliyoruz ve beş dk kadar sonra altını kapatıp soğumasını bekliyoruz..

Hamurumuz için, tüm malzemelerimizi yoğurma kabımıza koyup ( unu kontrollu şekilde azar azar ekleyelim ) orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.. Sonra dilediğimiz şekli verip ( ben parmak şeklini veriyorum genelde ) irmiğe buluyoruz ardından 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.. Arzu ederseniz şekil sonrası üzerine ceviz, fındık,fıstık koyabilirsiz.Parmak şekli verdiğim tatlılarım üzerine koyulan cevizsebebi ile parmaktan çok her şeye benzedi :)

Fırından çıkan tatlımıza daha önceden hazırladığımız soğuk şerbetimizi döküyoruz, 2 saat sonra servise hazır kıvama geliyor..

 
Malesef ben serbet sonrası resimlerini çektiğimi sanıyordumfakat çekmemişim..Fırından çıktığı andaki görüntüsü ile postu sonlandırıyorum..

Afiyetle
Handan

3 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık Adaşım.

Adsız dedi ki...

Eline sağlık handancım, sen uğramasın ama ben yine de bir selam vereyim dedim :)

Kuzenlerin Mutfağı dedi ki...

teşekkürler :)