7 Eylül 2011 Çarşamba

KIYMALI BÖREK

 hamur işlerini çok severim ama tercih yapmam gerekirse börekleri tüm hamur işlerine tercih ederim, heleki birde kıymalıysa ımmmmhh neyse tarife geçeyim en iyisi:))

MALZEMELER:

beş adet yufka
bir su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
bir adet büyük kuru soğan
kıyma.tuz,pul biber,karabiber
susam

YAPILIŞI:

kıyma ölçüsünü tercihinize göre kendiniz ayarlamanız için ölçü vermedim..kıymamızı kuru soğanımızı tuzumuzu ve baharatlarımızı kavuruyoruz..bir taraftanda sütümüzü yoğurdumuzu ve sıvı yağımızı kasede çırpıyoruz..bir adet yufkamızı tezgahımıza seriyoruz ve ikiye katlıyoruz, yufkamızın uzun tarafına kıymamızı döküyoruz ve rulo yapmaya başlıyoruz tepsimize diziyoruz..bütün yufkalarımızı bu şekilde sardıktan sonra yoğurtlu harcımızı böreğimizin üzerine döküyoruz susamlarınıda serpip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırınımıza atıyoruz. fırından çıkardıktan sonra yumuşak kalması için üstünü başka bir tepsiyle on dakika kadar kapatıyoruz.böreğimiz yemeye hazırdır artık..afiyet olsun..


çiğdem

Hiç yorum yok: