1 Ekim 2011 Cumartesi

AYVA REÇELİ

 Şeftali reçelinden sonra ikinci denemem de ayva reçeli oldu.Ama ben biraz ayvanın kilosunu abartınca yapımıda biraz uğraştırıcı oldu.. zor kısmının yanısıra sevindirici tarafıda bir kış yetebilecek kadarda ayva reçelimi stoklamış oldum..Sabah kahvaltılarınıza eşlik edebilecek reçelimin tarifine şöylece başlamak istiyorum:)

    MALZEMELER:

2.5 kilo ayva
2.5 kilo toz şeker
7 bardak su
3\4 damla limon

YAPALIŞI:

           Ayvalarımızın kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler şeklinde doğruyoruz.doğradığımız ayvalarımızı kararmaması için limonlu soğuk suya koyuyoruz.Doğrama işlemi bittikten sonra suyunu süzüp derin tenceremize alıyoruz ve 7 bardak suyunuda ilave ettikten sonra ayvalarımızı haşlıyoruz.İyice yumuşadığından emin olduktan sonra şekerimizi ekliyoruz ve yarım saat kadar orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz pişmeye beş dakika kala limonumuzuda ekliyoruz..hem tatlı hemde mayhoş ayva reçelimiz artık hazır durumdadır..Afiyetle yiyin..



çiğdem

Hiç yorum yok: