MALZEMELER:
İki su bardağı pirinç
Bir yemek kaşığı margarin
Üç yemek kaşığı sıvı yağ
Bir göğüs eti
İki adet kesme şeker
İki damla limon suyu
İki tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle beş bardak suda tavuğumuzu bir saat kadar haşlıyoruz.Haşlanan tavuklarımızı soğuttuktan sonra elimizle küçük parçalara ayırıyoruz deri ve kemiklerini atıyoruz.
Diğer taraftan margarinimizle sıvıyağımızı tencerede erittikten sonra pirincimizi ekliyoruz ve on dakika kadar orta ateşte kavuruyoruz..Kavrulan pirinçlerimize suyunu ekliyoruz (burada su ölçüsü vermiyorum çünkü her pirincin su çekme özellikleri farklıdır ) eklediğimiz suya kesme şekerimizi limon ve tuzumuzuda ekliyoruz. Pilavımızın üstü göz göz olunca karıştırıp altını kapatıyoruz ve didiklediğimiz tavuklarıda pilavımızın heryerine eşit dağıtarak üstüne döküyoruz..Afiyet olsun..
çiğdem
2 yorum:
Nefis görünüyor,pilavlar tane tane olmuş belli.Tavuklar mis gibi temizlenip didiklenmiş ohh harika:)
elinize sağlık..
beğenmenize sevindim krnc çok teşekkür ederim:)
Yorum Gönder