7 Eylül 2011 Çarşamba

BAKLAVA YUFKASINDAN KIYMALI BÖREK

 geçenlerde tatlı yapmak için baklava yufkası almıştım ama tatlı yapmaktan vazgeçince yufkaları nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken vazgeçilmezim olan börek yapmaya karar verdim..zaten uzun zamandırda denemek istediğim bir tarifti iyikide denemişim:)
 MALZEMELER:

bir paket hazır baklavalık yufka
bir bardak su
yarım su bardağı sıvı yağ
bir büyük kuru soğan
kıyma,tuz,pul biber

YAPILIŞI:

öncelikle kıymalı iç harcımızı hazırlıyalım..tavada kıymamızı soğanımızı tuz ve baharatlarımızı kavuruyoruz..daha sonra altını yağladığımız tepsimize yufkalarımızı ikişer ikişer sererek bir fırça yardımıyla sıvıyağ ve suyla karıştırdığımız harcımızdan sürüyoruz..20 tane yufkamızı bu şekilde dizdikten sonra kıymalı harcımızı yufkalarımızın üzerine döküyoruz. geri kalan yufkalarımızıda aynı şekilde ikişer olarak yağlayarak tepsimize diziyoruz..bıçakla eşit miktarda kesiyoruz(kesme işlemini önce yapmak zorundayız aksi halde piştikten sonra aşırı çıtır olduğundan kesilmez)180 derece fırınımızda pişmeye bırakıyoruz..

                      yufkaların çokluğu sebebiyle yapımı biraz zamanımızı alıyo ama kesinlikle yaptığnızıda değiyor...afiyet olsun..


çiğdem

Hiç yorum yok: