7 Eylül 2011 Çarşamba

KIYMALI TÜRLÜ YEMEĞİ

patlıcanı sevenler için klasik türlü tarim..malzeme listesine geçelim..

MALZEMELE:

dört adet patlıcan
dört adet domates
iki adet patates
iki adet kabak
iki adet yeşil biber
bir adet kuru soğan
üç diş sarımsak
bir tatlı kaşığı biber salçası
bir çay bardağı sıvı yağ
kıyma,tuz,pul biber

                        YAPILIŞI:

tenceremize yağımızı kıymamızı ve kuru soğanımızı alıp kavurmaya başlıyoruz. kıymamız kavrulurken patlıcanlarımızı pijama şeklinde soymaya başlıyoruz ve uzunlamasına ortadan dörde bölüp büyük küp şeklinde doğruyoruz..kabak patlıcan biber ve patateslerimizide doğruyoruz..domateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra onlarıda küçük küp şeklinde doğruyoruz..kavrulan kıymamıza salçamızıda ekleyip iki dakika daha soteliyoruz daha sonra doğradığımız tüm sebzelerimizi içine atıyoruz en üstede domateslerimizi döküyoruz. sarımsağımızıda ilave ettikten sonra pişmeye bırakıyoruz. önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir saat kadar pişiriyoruz..afiyet olsun..


çiğdem

Hiç yorum yok: