MALZEMELER:
yarım kilo tel kadayıf
bir paket margarin
iki su bardağı ceviz içi
şerbeti için:
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
limon
YAPILIŞI:
öncelikle şerbetini hazırlamaya başlayalım, suyu ve şekeri bir tencerede kaynatmaya bırakalım,kaynamaya başlayınca yarım limon sıkalım ve beş dakika kadar tekrar kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım..
kadayıflarımızı elimizle açıyoruz ve kopararak ufak parçalara ayırıyoruz, margarinimizi tavada eritiyoruz ve parçaladığımız kadayıflarımızın üzerine döküp heryerine gelecek şekilde hafif hareketlerle harmanlıyoruz..kadayıflarımızın yarısını margarinle yağladığımız tepsimize bastıra bastıra döşüyoruz..ufalanmış ceviz içlerimizide kadayıfın üstüne serpiyoruz..kalan kadayıfımızıda aynı şekilde bastırarak cevizimizin üstüne döşüyoruz..aynı ebattaki tepsinin altıyla on dakika kadar bastırıyoruz.(kadayıfımızı ne kadar bastırırsak okadar çok sıkışır ve lezzetli olur)
180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda kadayıfımızı pişirmeye bırakıyoruz ve üstü kızarınca başka bir tepsi yardmıyıla ters çevirip altınıda aynı şekilde kızarıncaya kadar pişiriyoruz..pişme işlemi tamamlandıktan sonra fırından çıkartıyoruz iki yada üç dakika bekletip ilk sıcağını çıkarttıktan sonra soğuk şerbetimizi yavaş yavaş dökmeye başlıyoruz..antep fıstığıylada süsledikmi kadayıf tatlımız olmuş demektir..afiyet tatlı bal olsun:)
çiğdem
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder