7 Eylül 2011 Çarşamba

ŞEFTALİ REÇELİ



hayatımda yaptığım ilk reçelim ama son olmayacağıda kesin:)en çok sevdiğim reçeldir şeftali reçeli o yüzden ilk reçel maceramı şeftaliden yana kullandım çokta iyi fikir oldunu yaptıktan sonra anladım:)
               MALZEMELER:

iki kilo şeftali
iki kilo toz şeker
yarım limon

              YAPILIŞI:

şeftalilerimizin kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz.. büyükçe bir tencereye alta şeftalilerimizin bir kısmını diziyoruz ve üstüne şekerimizin bir kısmını döküyoruz..sırasıyla bu işlemi şeftalimiz ve şekerimiz bitene kadar devam ediyoruz..geceden yaptığımız bu işlemi sabaha kadar bekletiyoruzki şeftalilerimiz iyicene suyunu salsın..sabaha ancak sulanan şeftali reçelimizi kaynatmaya başlıyoruz iki saat kadar kısık ateşte kaynatıyoruz..reçelimizin suyu istediğimiz kıvama gelince limonumuzu sıkıyoruz on dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz..reçelimiz soğuduktan sonra kavanozlarımıza dolduruyoruz afiyetle yiyoruz..


çiğdem

Hiç yorum yok: