1 Ekim 2011 Cumartesi

TURŞU KAVURMASI


                Eşim ve ailesi karadenizli oldukları için turşu kavurmasıda vazgeçilmez yemekleridir..doğrusunu söylemem gerekirse hemen her sebzenin kavurmasını duymuştum ama turşu kavurmasını evlenene kadar duyduğumu söyleyemem. Ama evlendikten sonra sıkça yediğim yemekler arasına girdi.bilmeyenler için gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim hem hafif mayhoş hemde tipik kavurma tadında bir lezzet...Heleki birde turşu kendi elinizde kurduğunuz karışık turşudan yapılmışsa değmeyin keyfine:)iyiki bu farklı lezzetle tanışmışım dediğim leziz turşu kavurmamın tarifi..

MALZEMELER:

Yarım kilo karışık turşu
iki büyük boy kuru soğan
bir çay bardağı sıvı yağ
tuz ve pul biber

YAPILIŞI:

             Sıvıyağımızı koyduğumuz tavamıza küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar kavuruyoruz..Diğer taraftanda turşularımızıda küçük küçük doğruyoruz  kavrulan soğanlarımızın içine atıyoruz ve on beş dakika kadar kısık ateşte arada bir karıştırarak kapağını kapatarak pişiriyoruz..Hepsi bu kadar..Afiyet olsun..


çiğdem

Hiç yorum yok: