7 Eylül 2011 Çarşamba

MİLFÖY HAMURUNDAN KIYMALI POĞAÇA

ben milföy hamurunu kurtarıcı olarak görüyorum..hangi tarifi uygularsak uygulayalım hem tatlılarda hemde tuzlularda vazgeçilmez bir tat oluyor..bu yüzdende yapılabilcek tüm tarifleri yapmaya çalışıyorum..hamur işi çeşidinizi bol yapmak zorunda olduğunuz özel günlerinizde kaçınılmaz kurtarıcı bir tarif..

MALZEMELER:

on adet milföy hamuru
kıyma,soğan tuz, pul biber ve kara biber

YAPILIŞI:

kıymamızı soğanımızı tuzumuzu ve baharatlarımızı tavada kavuruyoruz..milföy hamurumuzu iki üçgen olacak şekilde ortadan ikiye bölüyoruz ve içine kıymalı harcımızdan koyuyoruz, hamurumuzu diğer ucuna götürerek kapatıyoruz..milföylerimiz bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz..üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırınımıza veriyoruz..servis tabağına alarak afiyetle yiyoruz..


çiğdem

Hiç yorum yok: